Haz 2020
DAN-301 Seminer Dizisi

Konuşmacı :
Sinan Dumlu, Netaş Uluslararası Pazarlar Genel Müdürü
Tarih : 17 Haziran 2020 (Çarşamba)
Saat : 15:30 - 17:30

Kısa Biyografi:
Sinan Dumlu 1967 yılında Ankara’da doğdu. Yüksek öğrenimini 1984-1988 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. İş hayatına 1988 yılında Bull Eltek firmasında yazılım mühendisi olarak başladı. Sonraki görevi Interdata firmasında satış yöneticiliği idi. 1993–1998 yıllarında arasında Internet A.Ş. firmasında çeşitli yöneticilik pozisyonlarında bulundu. Aynı dönemlerde Neteks firmasının kurucu ortağı olarak yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1998 yılı başında Bay Networks Türkiye ofisinde kurucu genel müdür olarak göreve başladı. Northern Telecom ve Bay Networks firmalarının birleşmesinin ardından Nortel  Networks Netaş’a kurumsal çözümler ülke direktörü olarak atandı. 2004 yılında AT&T şirketlerinden Avaya’nın Türkiye ofisine genel müdür oldu. Avaya’dan ayrıldığında 9 ülkeden oluşan Doğu Akdeniz Bölgesi Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi. 2015 yılı sonunda EMC Türkiye genel müdürlüğüne atandı. Dell ve EMC firmalarının birleşmesinin ardından Dell Technologies Türkiye Genel Müdürü oldu. Halen 2020 yılı başında atandığı Netaş International Genel Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki çok sayıda makalesi yanısıra ailesinin 200 yıllık geçmişini anlattığı 'Sırkatibi ve Musahip' adlı bir kitabı da bulunmaktadır. Tüsiad, Tübisad, İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu, Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Danışma Kurulu, IMI Call Center Awards Jürisi üyeliği gibi çeşitli sosyal görevler de yürütmektedir.